Posted on Leave a comment

Beberis Aquifolium



SMF with Beberis Aquifolium Mengandungi Sepia 200 dan Fragaria Vesca Jeragat, Dua Remedi Hebat Untuk Jeragat

Rawatan konvensional seperti laser, pengelupasan dan pelbagai suntikan seperti suntikan kolagen dan vitamin c kosnya sangat mahal. Sekiranya rawatan-rawatan ini selamat dan mampu memberi kesembuhan tanpa kesan sampingan itu dikira sangat beruntung, tetapi malangnya ramai pengguna yang mengadu menyesal kerana telah mengguna kaedah rawatan seperti laser dan pengelupasan kulit kerana kesan selepas itu menjadikan kulit muka seperti terbakar atau semakin menghitam.

Suntikan kolagen dan vitamin c pula kerap kali akan menjadikan tubuh akan menerima kesan sampingan di dalam tempoh masa yang panjang. Kesan sampingan kepada buah pinggang adalah amat sinonim kepada pengguna ubat-ubatan moden tambah teruk lagi jika melalui suntikan.

Bukan hendak memperkecilkan rawatan moden,kerana terdapat rawatan-rawatan yang sangat-sangat membantu untuk penyakit-penyakit yang memerlukan kelegaan segera seperti serangan asthma, serangan jantung dan kemalangan.

Penyakit kulit memerlukan rawatan yang lembut dan tidak meninggalkan kesan sampingan. Penyakit kulit bukanlah penyakit yang boleh mengakibatkan maut, jadi ia memerlukan kesabaran dan mengambil sedikit masa sebelum tubuh menerima remedi seperti remedi homeopathy. Bayangkan seperti jeragat, di mana melanin yang telah terkumpul dibawah kulit selama berbelas atau berpuluh tahun tidak mampu kita sekat atau menahan pengeluaran di dalam masa yang singkat.

SMF with Beberis Aquifolium Tidak Ada Bahan Kimia

Homeopathy adalah perubatan yang telah berumur lebih 200 tahun mengguna kaedah dos terlalu kecil atau nano dos. Sangat selamat dan setiap remedi akan dicuba kepada manusia bukan kepada haiwan. Remedi seperti Sepia 200 dan Fragaria vesca 30 tidak akan menganggu sistem organ seperti buah pinggang dan hati, malah akan memberi kesan menambah baik sistem organ-organ tersebut.

Homeopathy amat menitikberatkan kesejahteraan tubuh secara total dan menghapus jeragat. Homeopathy mengkaji permasalahan akar umbi kenapa dan mengapa terjadinya jeragat?. Sebagai contoh punca jeragat ialah pengeluaran melanin yang terlalu banyak dari kadar biasa sehingga menimbulkan kesan pigmentasi hitam atau kecoklatan di muka.
Homeopathy memahami jeragat secara mendalam bukan hanya sekadar mengenali secara luaran. Hasil dari soal jawab setiap kali pembeli yang berminat untuk membeli set-set jeragat adalah corak jawapan yang hampir sama bagi kebanyakkan wanita iaitu berkaitan hormon. Sebagaimana yang diketahui umum hormon adalah sahabat dan juga musuh bagi setiap wanita.

Walaupun jerawat juga dikaitkan dengan perubahan atau ketidakstabilan hormon, tetapi secara fakta jerawat dan jeragat adalah dua penyakit yang berbeza, walaupun kedua-duanya tumbuh dimuka dan tubuh. Persepi membuang jeragat dengan krim seperti merawat jerawat adalah tidak tepat, walaubagaimana pun sabun atau krim mampu membantu dari luar.

Hanya perubatan homeopathy yang menawarkan remedi oral (minum atau kemam) untuk jeragat berbanding rawatan-rawatan konvesional yang lebih bertumpu untuk menghapus jeragat dengan kaedah yang pantas seperti mengguna laser dan bahan-bahan krim bertoksik . Hasil rawatan laser, krim dan pengelupasan adalah rawatan yang kerap kali akan menjadikan pesakit lebih menderita selepas itu kerana wajah akan menjadi lebih teruk dari sebelum rawatan tersebut.

Sebagai contoh Sepia 200 adalah remedi yang sangat berkesan untuk mengatasi masalah hormon wanita. Sepia di anggap sebagai remedi khusus untuk pelbagai masalah wanita terutama masalah berkaitan hormon.

Fragaria vesca pula membantu membuang toksik yang gagal dibuang oleh hati dan buah pinggang untuk menjadikan kulit lebih bermaya, “flawless” dan cerah.

Homeopathy berbeza dan istimewa kaedah rawatannya, setiap remedi dikaji, dicuba kepada manusia bukan kepada haiwan kerana remedi homeopathy amat selamat. Setiap kajian dan keberkesanan mengikut simptom dan karekter pesakit akan dibukukan di dalam buku rujukan remedi iaitu MATERIA MEDICA. Kebanyakkan remedi yang di jurnal akan di catit sebagai rujukan yang terdapat di dalam Materia Medica sudah berusia lebih 200 tahun lampau.

Homeopathy bukan sekadar mengikut amalan, warisan atau turun temurun tetapi perlu didalami ilmu perubatannya. Pengamal homeopathy yang mendalami ilmu perubatan istimewa ini akan mampu memberi pilihan perubatan yang selamat dan hampir tidak ada kesan sampingan sebagai alternatif kepada perubatan moden (konvensional)


Sepia digelar dengan pelbagai nama, tetapi kerap kali Sepia dianggap sebagai “remedi ajaib untuk wanita”. Boleh dikatakan hampir kesemua masalah wanita akan mengguna Sepia sebagai remedi utama yang mampu untuk bekerja di dalam tempoh masa yang lama di dalam tubuh wanita.

Homeopathy adalah perubatan unik, di mana setiap remedi akan digandingkan dengan satu kumpulan simptom, corak tertentu berkaitan tubuh-minda yang akan mampu menerima sesuatu remedi dengan lebih cepat. Begitu juga Sepia sekiranya mengikut corak berkaitan tubuh-minda ialah ;
• Muka kelihatan kekuningan atau coklat dan pucat. Kulit kelihatan tidak sihat
• Wanita yang mempunyai anak yang ramai dan terlalu risau mengenai anak-anaknya
• Kerap sakit dibelakang dan mahu diurut, dan ingin duduk berehat di satu tempat yang sunyi dan gelap berseorangan untuk lari dari rutin harian yang padat.
• Wanita yang memerlukan Sepia biasanya tabah tetapi jika wanita tersebut terlalu stress dia akan terus lemah, menangis dan kerap kali bergaduh dengan suami atau anak-anaknya.
• Sepia kerap kali akan diberikan kepada wanita yang berumur lebih 30 tahun yang mengalami sindrom pra haid, vaginitis (jangkitan kuman di vagina), menopos, keguguran, endometriosos, anemia (darah rendah). Kelesuan yang kronik, masalah penghadaman, hilang minat untuk perhubungan intim dan tekanan perasaan yang kadang-kadang akan terjadi hysteria.

Jeragat akan mula timbul di wajah selepas kerap kali melahirkan anak, ditambah dengan tekanan hidup atau perasaan yang di alami.

Fragaria Vesca

Fragaria vesca adalah remedi yang universal dan sesuai untuk semua peringkat umur. Fragaria vesca atau wild strawberry mempunyai khasiat yang sangat hebat untuk pelbagai masalah penyakit kulit seperti jeragat.

Karekter utama pesakit yang akan mendapat manfaat paling cepat apabila mengamalkan Fragaria apabila seorang individu itu tidak mampu memakan strawberi secara mentah tetapi akan mendapat manfaat melalui kaedah remedi homeopathy.
Selain dari itu sekiranya individu tersebut mempunyai simptom seperti berikut;
• Muka hitam kebiruan
• Muka seolah kecoklatan
• Kuat berpeluh
• Bagi wanita menyusu, payudara mengecil dan susu kekeringan.

Sepanjang diperkenalkan Fragaria telah mampu mencerahkan kulit dan menghilangkan jeragat yang tebal dan lama. Sesuai untuk semua peringkat umur dan kategori pesakit seperti masalah hormon dan lain-lain masalah berkaitan jeragat seperti sunburn, jeragat akibat tersilap mengguna bahan kosmetik, jeragat akibat mengandung (melasma) dan lain-lain. Fragaria juga mempunyai manfaat untuk menguat dan memutihkan gigi jika diamalkan.

Nak order klik sini ====>>> https://nakwasap.my/smfaquifolium



Posted on Leave a comment

Bagaimana SMF Beberis merawat jeragat sukar

Bagaimana SMF Beberis merawat jeragat sukar



Kini semuanya di dalam 1 botol malah ada extra BEBERIS AQUIFOLIUM yang sangat hebat untuk jadikan kulit glowing, bersih, hilangkan parut dan lebih berseri-seri. Ditambah dengan FRAGARIA memang powerlah kan..

Mari kita lihat apa yang terdapat di dalam SMF with BEBERIS AQUIFOLIUM

Sepia 200 - remedi paling utama untuk membantu memudarkan dan menghilangkan jeragat.

Sepia 200 sangat efektif dan berkesan untuk jeragat yang kekuningan dan kecoklatan. Jeragat bertumpu di hidung, pipi dan kulit muka kelihatan kusam. Kadang-kadang terjadi lingkaran biru sekitar mata.

Sepia 200 sangat berkesan mengurangkan simptom jeragat yang terjadi sewaktu kehamilan, menopos.

Jeragat akibat haid tidak teratur dan sering terjadi
senggugut sewaktu haid sehingga terpaksa membongkok menahan kesakitan.

Cal Sulph - Cal sulph adalah mineral dan terdapat di dalam kulit. Cal sulph membantu mempercepatkan proses penyembuhan. Menjadi sebagai agen detox kepada hati yang banyak bertoksik. Cal sulph juga sangat hebat membantu menghalang masalah kesihatan dan jangkitan am.

Fragaria vesca - sangat hebat untuk mengatasi masalah berkaitan usus dan penghadaman. Masalah kulit terutama di muka sangat berkait rapat dengan kesihatan usus. Fragaria vesca juga sangat membantu buah pinggang untuk bekerja secara optimum dan membantu menghalang dari terjadi batu di dalam buah pinggang

Beberis Aquifolium - Merupakan remedi utama (top remedy) untuk jeragat. Beberis sangat hebat untuk mencerahkan serta menaikkan seri di muka (glowing) memudar dan menghapus jeragat termasuk kesan parut. Beberis juga sangat membantu menghilangkan parut jeragat, jerawat, kesan tidak rata di muka, muka yang berminyak dan kelihatan seperti wax, kering dan bersisik.

Sebotol 180 biji utk sebulan.

Ambil 2 biji 3 kali sehari.

order by wasap klik sini =====> https://nakwasap.my/smfaquifolium

https://nakwasap.my/smfaquifolium



Posted on Leave a comment

Bagaiman SMF Beberis merawat jeragat sukar

Kini semuanya di dalam 1 botol malah ada extra BEBERIS AQUIFOLIUM yang sangat hebat untuk jadikan kulit glowing, bersih, hilangkan parut dan lebih berseri-seri. Ditambah dengan FRAGARIA memang powerlah kan..

Mari kita lihat apa yang terdapat di dalam SMF with BEBERIS AQUIFOLIUM

Sepia 200 - remedi paling utama untuk membantu memudarkan dan menghilangkan jeragat.

Sepia 200 sangat efektif dan berkesan untuk jeragat yang kekuningan dan kecoklatan. Jeragat bertumpu di hidung, pipi dan kulit muka kelihatan kusam. Kadang-kadang terjadi lingkaran biru sekitar mata.

Sepia 200 sangat berkesan mengurangkan simptom jeragat yang terjadi sewaktu kehamilan, menopos.

Jeragat akibat haid tidak teratur dan sering terjadi
senggugut sewaktu haid sehingga terpaksa membongkok menahan kesakitan.

Cal Sulph - Cal sulph adalah mineral dan terdapat di dalam kulit. Cal sulph membantu mempercepatkan proses penyembuhan. Menjadi sebagai agen detox kepada hati yang banyak bertoksik. Cal sulph juga sangat hebat membantu menghalang masalah kesihatan dan jangkitan am.

Fragaria vesca - sangat hebat untuk mengatasi masalah berkaitan usus dan penghadaman. Masalah kulit terutama di muka sangat berkait rapat dengan kesihatan usus. Fragaria vesca juga sangat membantu buah pinggang untuk bekerja secara optimum dan membantu menghalang dari terjadi batu di dalam buah pinggang

Beberis Aquifolium - Merupakan remedi utama (top remedy) untuk jeragat. Beberis sangat hebat untuk mencerahkan serta menaikkan seri di muka (glowing) memudar dan menghapus jeragat termasuk kesan parut. Beberis juga sangat membantu menghilangkan parut jeragat, jerawat, kesan tidak rata di muka, muka yang berminyak dan kelihatan seperti wax, kering dan bersisik.

Sebotol 180 biji utk sebulan.

Ambil 2 biji 3 kali sehari.

order by wasap klik sini =====> https://nakwasap.my/smfaquifolium

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Kencing manis pun nak bahagia

Rasa agak lucu dengan beberapa iklan “ubat kuat” di dalam Facebook, sebiji pil atau setitis produk mereka dapat bertahan selama 2 jam. Nak buat apa selama dua jam tu? Hahaha mahu lari pasangan kita dan paling malang jika isteri buat laporan Polis si suami mer0gol si isteri, seperti berita yang tular baru-baru ini.


Berbalik kepada pesakit diabetes (kencing manistype 2hubungan intim seperti sesuatu yang menakutkan terutama kepada pesakit diabetes lelaki. Mereka akan mengalami kesukaran untuk ereksi, kalau terjadi ereksi pun tidak akan tahan lama. 

Kehidupan seksualmereka mula mengalami perubahan yang drastic!
Pesakit diabetes type 2 sering merasa tubuh mereka seolah-olah telah bekerja berat, penat melampau dan tidak bermaya. Kurang minat untuk aktiviti hubungan intim dan akan cuba mencari helah untuk melaksanakan tugas mereka sebagai suami. Selain dari simptom kerap dahagakerap buang air kecilluka yang lambat sembuh dan mata mula kabur.


Mengambil ubat-ubat preskripsi menambah derita pesakit diabetes kerana ubat-ubatan akan menjadikan mereka hampir tidak menjadi lelaki. Adakah solusinya?
Amin (bukan nama sebenar), 42 tahun penghidap diabetes type 2 selama 3 tahun bercerita mengenai pengalamannya.


“ Pelik juga kerana saya ni jenis yang kuat nafsu sebenarnya, tapi sejak 3 tahun lepas ereksi saya seolah-olah yo-yo, kejab ok kejab tak ok. Ada masanya terjadi ereksi tetapi pertengahan jalan ereksi saya terus menurun dan menjadi lembik. Wife pun pelik kami cuba pelbagai cara tapi tak menjadi. Makan pil herba dah berbotol-botol sampai naik pening kepala.


Selepas buat medical check up rupa-rupanya saya menghidap diabetes type 2. Fuh terasa dunia berpusing, dan doctor memberi ubat-ubat untuk mengawal gula di dalam darah. Memang terkawal tetapi ereksi saya seolah-olah terus hilang..saya ni lelaki ke apa??.


Setelah 3 tahun mencuba pelbagai cara, seperti dietsenaman dan perubatan alternative seperti Amygdalus Q for Blood Sugar Control, saya mula dapat mengurangkan dos ubat-ubat hospital. Paling saya terkejut setelah 3 tahun selepas mengamalkan Amygdalus Q for Blood Sugar Control“adik” saya telah bangun pada sebelah pagi selepas bangun tidur. Wow! Terasa kembali menjadi lelaki dan ereksi saya mampu bertahan untuk hubungan intim yang sepatutnya… “


Itu yang saya tanya nak buat apa sampai 2 jam, mau jadi lembik macam kain buruk sebab kepenatan.


Amygdalus Q for Blood Sugar Control


Amygdalus Q for Blood Sugar Control ialah remedi homeopathycecair untuk diminum. Terdapat dua remedi hebat yang sedang hangat diperkatakan, Amygdalus Persica dan Murraya Koenigii. Semua bidang perubatan sedang giat menjalankan kajian terhadap tikus-tikus tetapi homeopathy terus mencuba kepada pesakit. Hasilnya sangat memberangsang,


Amygdalus Persica dan Murraya Koenigii berjaya melegakan simptom-simptom diabetes type 2 tanpa kesan sampingan yang dasyat seperti ubat-ubatan lain. Malah paling hebat fungsi seksual pesakit itu sendiri juga diperkasakan secara semulajadi.


Amygdalus Persica ialah dari pokok dan buah peach dan jangan terperanjat pula Murraya Koenigii ialah Daun Kari!.  Ya daun kari yang anda masukkan ke dalam masakan kari. Kedua-dua tumbuhan ini diestrak secara homeopathy tanpa bahan-bahan ubat yang merbahaya, Amygdalus Q for Blood Sugar Control adalah harapan baru kepada pesakit diabetes type 2 untuk kembali menjadi lelaki sejati.

Nak order melalui whatsapp klik link dibawah

https://nakwasap.my/dalus

Posted on Leave a comment

Remedi dan Produk Homeopathy Bebas Dari Merkuri Untuk Menghapus Jeragat

Remedi dan Produk Homeopathy Bebas Dari Merkuri Untuk Menghapus Jeragat

Pernah tak anda terdengar satu sekolah atau bangunan terpaksa dikosongkan akibat thermostat yang mengandungi merkuri terjatuh dan pecah di dalam makmal?. Pasukan HAZMAT terpaksa dipanggil untuk mengawal keadaan dan mencuci tumpahan merkuri tersebut. Sewaktu proses mencuci tumpahan merkuri pasukan HAZMAT terpaksa memakai pakaian keselamatan.

Bayangkan betapa bahayanya apabila merkuri disapu ke muka anda!!

Homeopathy dan biochemic, bebas dari bahan logam berat (heavy metal) seperti merkuri. Homeopathy dan biochemic berkonsep remedi nano atau kecil, di mana bahan asal di dalam remedi hampir tidak dapat dikesan oleh mikroskop tetapi mampu melegakan pelbagai simptom penyakit. Merkuri kerap “dicuri” campur di dalam produk kosmetik untuk hapuskan jeragat dan mencerahkan kulit. Kesannya memang pantas, merkuri yang menghakis kulit dan membuang kesan kotoran di dalam 2-3 hari sahaja. Seumpama membuang kotoran di kain atau baju mengguna klorox.

Tujuh produk kosmetik diharamkan dan dibatalkan pengedarannya serta-merta oleh Perkhidmatan Farmasi Kementerian Kesihatan (KKM) setelah dikesan mengandungi merkuri.

Menurut kenyataan Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, produk-produk berkenaan tidak dibenarkan dijual di Malaysia kerana mengandungi bahan beracun tersebut yang boleh menyerap masuk ke dalam badan dan menyebabkan keracunan.

“Keracunan merkuri boleh menyebabkan kelemahan otot, koordinasi lemah, rasa kebas pada tangan dan kaki, ruam kulit, rungsing, serta masalah deria.

“Oleh itu, produk-produk kosmetik tersebut tidak lagi dibenarkan untuk dijual di Malaysia,” kata Dr Noor Hisham dalam kenyataan yang dibuat di blognya di kpkesihatan.com.

Motif utama ialah untuk mendapatkan wajah yang putih glowing,merah kemerahan. Produk-produk yang diharamkan ini berbentuk krim yang mampu mencerahkan kulit di dalam masa 2-3 hari sahaja. Malangnya kesan toksik akan meresap ke dalam tubuh anda untuk selama-lamanya.

Mengapa ramai yang memilih homeopathy dan biochemic?

Homeopathy dan biochemic adalah sains perubatan yang sangat efektif, lembut dan sangat berkesan membantu memudarkan dan menghapuskan jeragat, malah kesan parut juga mampu diatasi dengan sangat berkesan dan kadang-kadang kesannnya sangat hebat.

Homeopathy dan biochemic merawat akar kepada masalah jeragat. Akar atau punca utama jeragat ialah penghasilan melanin yang tidak terkawal. Melanin adalah pigmen yang terkumpul akibat sinaran uv yang menyerap masuk ke dalam kulit. Boleh dikatakan sesiapa sahaja boleh mendapat jeragat, paling berisiko ialah kaum wanita kerana kekerapan mengguna kosmetik, pil perancangmasalah haid dan hormon.

SMF with Beberis Aquifolium mempunyai 2 remedi yang mampu mencerahkan, menjadikan kulit muka lebih berseri atau glowing. Remedi tersebut ialah Fragaria vesca dan semestinya Beberis Aquifolium. Fragaria adalah buah strawberry yang telah dikaji mempunyai agen pencerahan, bukan hanya muka boleh cerah Fragaria mampu menjadikan gigi lebih bersih dan glowing.

Beberis Aquifolium pula adalah sejenis tumbuhan berbunga yang kerap digunakan sebagai bahan utama di dalam krim bukan kosmetik terutama krim homeopathy untuk mencerahkan kulit, memudar atau menghapus parut dan jika diamalkan mengambil SMF with Beberis Aquifolium seluruh tubuh terutama muka akan menjadi lebih glowing.

REPORT THIS AD

Paling penting remedi homeopathy tidak merbahaya seperti produk berasaskan merkuri. SMF with Beberis Aquifolium selamat, lembut dan boleh dipercayai.

SMF with Beberis Aquifolium mempunyai 3 remedi asas set SMF dan di tambah lagi 1 Beberis Aquifolium di dalam satu botol. Untuk memudahkan pengambilan dan dibawa sewaktu anda travel.

Cara pengambilan

2 biji dikemam sehingga larut kedalam mulut 3-4 kali sehari sewaktu perut kosong dan pastikan lidah anda juga bersih sebelum mengambil remedi bagi mendapatkan kesan optimum.

Harga 

Harga RM80 tetapi buat masa ini sedang berlangsung harga promosi hanya RM60 termasuk pos.

Ingin order melalui whatsapp sila klik link dibawah

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

SMF beberis Aquifolium remedy jeragat yang berkesan

SMF beberis Aquifolium remedy jeragat yang selamat

SMF Berberis Aquifolium

SMF with Beberis Aquifolium Mengandungi Sepia 200 dan Fragaria Vesca Jeragat, Dua Remedi Hebat Untuk Jeragat

Rawatan konvensional seperti laser, pengelupasan dan pelbagai suntikan seperti suntikan kolagen dan vitamin c kosnya sangat mahal. Sekiranya rawatan-rawatan ini selamat dan mampu memberi kesembuhan tanpa kesan sampingan itu dikira sangat beruntung, tetapi malangnya ramai pengguna yang mengadu menyesal kerana telah mengguna kaedah rawatan seperti laser dan pengelupasan kulit kerana kesan selepas itu menjadikan kulit muka seperti terbakar atau semakin menghitam.

Suntikan kolagen dan vitamin c pula kerap kali akan menjadikan tubuh akan menerima kesan sampingan di dalam tempoh masa yang panjang. Kesan sampingan kepada buah pinggang adalah amat sinonim kepada pengguna ubat-ubatan moden tambah teruk lagi jika melalui suntikan.

Bukan hendak memperkecilkan rawatan moden,kerana terdapat rawatan-rawatan yang sangat-sangat membantu untuk penyakit-penyakit yang memerlukan kelegaan segera seperti serangan asthma, serangan jantung dan kemalangan.

Penyakit kulit memerlukan rawatan yang lembut dan tidak meninggalkan kesan sampingan. Penyakit kulit bukanlah penyakit yang boleh mengakibatkan maut, jadi ia memerlukan kesabaran dan mengambil sedikit masa sebelum tubuh menerima remedi seperti remedi homeopathy. Bayangkan seperti jeragat, di mana melanin yang telah terkumpul dibawah kulit selama berbelas atau berpuluh tahun tidak mampu kita sekat atau menahan pengeluaran di dalam masa yang singkat.

SMF with Beberis Aquifolium Tidak Ada Bahan Kimia

Homeopathy adalah perubatan yang telah berumur lebih 200 tahun mengguna kaedah dos terlalu kecil atau nano dos. Sangat selamat dan setiap remedi akan dicuba kepada manusia bukan kepada haiwan. Remedi seperti Sepia 200 dan Fragaria vesca 30 tidak akan menganggu sistem organ seperti buah pinggang dan hati, malah akan memberi kesan menambah baik sistem organ-organ tersebut.

Homeopathy amat menitikberatkan kesejahteraan tubuh secara total dan menghapus jeragat. Homeopathy mengkaji permasalahan akar umbi kenapa dan mengapa terjadinya jeragat?. Sebagai contoh punca jeragat ialah pengeluaran melanin yang terlalu banyak dari kadar biasa sehingga menimbulkan kesan pigmentasi hitam atau kecoklatan di muka.
Homeopathy memahami jeragat secara mendalam bukan hanya sekadar mengenali secara luaran. Hasil dari soal jawab setiap kali pembeli yang berminat untuk membeli set-set jeragat adalah corak jawapan yang hampir sama bagi kebanyakkan wanita iaitu berkaitan hormon. Sebagaimana yang diketahui umum hormon adalah sahabat dan juga musuh bagi setiap wanita.

Walaupun jerawat juga dikaitkan dengan perubahan atau ketidakstabilan hormon, tetapi secara fakta jerawat dan jeragat adalah dua penyakit yang berbeza, walaupun kedua-duanya tumbuh dimuka dan tubuh. Persepi membuang jeragat dengan krim seperti merawat jerawat adalah tidak tepat, walaubagaimana pun sabun atau krim mampu membantu dari luar.

Hanya perubatan homeopathy yang menawarkan remedi oral (minum atau kemam) untuk jeragat berbanding rawatan-rawatan konvesional yang lebih bertumpu untuk menghapus jeragat dengan kaedah yang pantas seperti mengguna laser dan bahan-bahan krim bertoksik . Hasil rawatan laser, krim dan pengelupasan adalah rawatan yang kerap kali akan menjadikan pesakit lebih menderita selepas itu kerana wajah akan menjadi lebih teruk dari sebelum rawatan tersebut.

Sebagai contoh Sepia 200 adalah remedi yang sangat berkesan untuk mengatasi masalah hormon wanita. Sepia di anggap sebagai remedi khusus untuk pelbagai masalah wanita terutama masalah berkaitan hormon.

Fragaria vesca pula membantu membuang toksik yang gagal dibuang oleh hati dan buah pinggang untuk menjadikan kulit lebih bermaya, “flawless” dan cerah.

Homeopathy berbeza dan istimewa kaedah rawatannya, setiap remedi dikaji, dicuba kepada manusia bukan kepada haiwan kerana remedi homeopathy amat selamat. Setiap kajian dan keberkesanan mengikut simptom dan karekter pesakit akan dibukukan di dalam buku rujukan remedi iaitu MATERIA MEDICA. Kebanyakkan remedi yang di jurnal akan di catit sebagai rujukan yang terdapat di dalam Materia Medica sudah berusia lebih 200 tahun lampau.

Homeopathy bukan sekadar mengikut amalan, warisan atau turun temurun tetapi perlu didalami ilmu perubatannya. Pengamal homeopathy yang mendalami ilmu perubatan istimewa ini akan mampu memberi pilihan perubatan yang selamat dan hampir tidak ada kesan sampingan sebagai alternatif kepada perubatan moden (konvensional)

Sepia digelar dengan pelbagai nama, tetapi kerap kali Sepia dianggap sebagai “remedi ajaib untuk wanita”. Boleh dikatakan hampir kesemua masalah wanita akan mengguna Sepia sebagai remedi utama yang mampu untuk bekerja di dalam tempoh masa yang lama di dalam tubuh wanita.

Homeopathy adalah perubatan unik, di mana setiap remedi akan digandingkan dengan satu kumpulan simptom, corak tertentu berkaitan tubuh-minda yang akan mampu menerima sesuatu remedi dengan lebih cepat. Begitu juga Sepia sekiranya mengikut corak berkaitan tubuh-minda ialah ;
• Muka kelihatan kekuningan atau coklat dan pucat. Kulit kelihatan tidak sihat
• Wanita yang mempunyai anak yang ramai dan terlalu risau mengenai anak-anaknya
• Kerap sakit dibelakang dan mahu diurut, dan ingin duduk berehat di satu tempat yang sunyi dan gelap berseorangan untuk lari dari rutin harian yang padat.
• Wanita yang memerlukan Sepia biasanya tabah tetapi jika wanita tersebut terlalu stress dia akan terus lemah, menangis dan kerap kali bergaduh dengan suami atau anak-anaknya.
• Sepia kerap kali akan diberikan kepada wanita yang berumur lebih 30 tahun yang mengalami sindrom pra haid, vaginitis (jangkitan kuman di vagina), menopos, keguguran, endometriosos, anemia (darah rendah). Kelesuan yang kronik, masalah penghadaman, hilang minat untuk perhubungan intim dan tekanan perasaan yang kadang-kadang akan terjadi hysteria.

Jeragat akan mula timbul di wajah selepas kerap kali melahirkan anak, ditambah dengan tekanan hidup atau perasaan yang di alami.

Fragaria Vesca

Fragaria vesca adalah remedi yang universal dan sesuai untuk semua peringkat umur. Fragaria vesca atau wild strawberry mempunyai khasiat yang sangat hebat untuk pelbagai masalah penyakit kulit seperti jeragat.

Karekter utama pesakit yang akan mendapat manfaat paling cepat apabila mengamalkan Fragaria apabila seorang individu itu tidak mampu memakan strawberi secara mentah tetapi akan mendapat manfaat melalui kaedah remedi homeopathy.
Selain dari itu sekiranya individu tersebut mempunyai simptom seperti berikut;
• Muka hitam kebiruan
• Muka seolah kecoklatan
• Kuat berpeluh
• Bagi wanita menyusu, payudara mengecil dan susu kekeringan.

Sepanjang diperkenalkan Fragaria telah mampu mencerahkan kulit dan menghilangkan jeragat yang tebal dan lama. Sesuai untuk semua peringkat umur dan kategori pesakit seperti masalah hormon dan lain-lain masalah berkaitan jeragat seperti sunburn, jeragat akibat tersilap mengguna bahan kosmetik, jeragat akibat mengandung (melasma) dan lain-lain. Fragaria juga mempunyai manfaat untuk menguat dan memutihkan gigi jika diamalkan.

Nak order klik sini ====>>> https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

SMF with Beberis Aquifolium Menghapus Jeragat




Bagaimana SMF with Beberis Aquifolium Menghapus Jeragat


Kajian terbaru dari Ahli Chemist Swiss, Louis Rey telah menjumpai struktur berkaitan hydrogen di dalam remedi homeopathy dan biochemic, iaitu sejenis garam mineral berbeza yang terdapat di dalam air biasa. Melalui ujian makmal yang dipanggil spectroscopy penyelidik yang lain pula berpendapat remedi homeopathy dan biochemic berkonsepkan “ultramolecular” yang bermaksud bahan asas remedi hanya setitis sebagai contoh estrak dari tumbuhan seperti Beberis aquifolium akan dicampur di dalam air yang sangat banyak untuk dijadikan remedi.

Selepas itu akan dilakukan proses sucussion iaitu proses goncangan yang sangat kuat untuk menghasilkan khasiat kepada remedi tersebut. Jumlah air dan proses goncangan tersebut akan dijadikan sebagai indikasi kepada kekuatan potensi sesuatu remedi seperti 6,30,200 dan seterusnya. Ini menjadikan remedi homeopathy dan biochemic sangat berbeza berbanding perubatan alternative lain seperti Ayurvedic dan herba.

Oleh kerana proses mencampur bahan asas remedi dan air terlalu banyak maka terdapat pendapat bahawa remedi homeopathy dan biochemic hanyalah kaedah perubatan omong kosong. Jika omong kosong bagaimana terdapat begitu ramai pembeli yang “repeat order” selepas membeli SMF with Beberis Aquifolium 3+1?

Remedi homeopathy dan biochemic sangat berjaya merawat jeragat kerana kaedah ultramolecular yang akan meresap ke akar masalah jeragat itu sendiri iaitu melanocyte yang menghasilkan pigmen. Melanocyte pada suatu ketika akan terjadi pengeluaran lebihan melanin yang akan menyebabkan pigmen hitam yang terlebih itu menjadi jeragat.

Dos ultramolecular yang sangat kecil akan meresap ke sistem ke dasar paling bawah kulit dan menstabilkan proses pengeluaran melanin. Remedi seperti SMF with Beberis Aquifolium yang mempunyai khasiat 3+1 akan bekerja secara lembut dan tidak menganggu sistem tubuh yang lain malah menguatkan sistem antibodi yang merangsang tubuh untuk melawan penyakit dengan lebih efektif.

nak order klik ===> https://nakwasap.my/smfaquifolium



Posted on Leave a comment

SMF beberis Aquifolium remedy jeragat yang selamat

SMF Berberis Aquifolium

SMF with Beberis Aquifolium Mengandungi Sepia 200 dan Fragaria Vesca Jeragat, Dua Remedi Hebat Untuk Jeragat

Rawatan konvensional seperti laser, pengelupasan dan pelbagai suntikan seperti suntikan kolagen dan vitamin c kosnya sangat mahal. Sekiranya rawatan-rawatan ini selamat dan mampu memberi kesembuhan tanpa kesan sampingan itu dikira sangat beruntung, tetapi malangnya ramai pengguna yang mengadu menyesal kerana telah mengguna kaedah rawatan seperti laser dan pengelupasan kulit kerana kesan selepas itu menjadikan kulit muka seperti terbakar atau semakin menghitam.

Suntikan kolagen dan vitamin c pula kerap kali akan menjadikan tubuh akan menerima kesan sampingan di dalam tempoh masa yang panjang. Kesan sampingan kepada buah pinggang adalah amat sinonim kepada pengguna ubat-ubatan moden tambah teruk lagi jika melalui suntikan.

Bukan hendak memperkecilkan rawatan moden,kerana terdapat rawatan-rawatan yang sangat-sangat membantu untuk penyakit-penyakit yang memerlukan kelegaan segera seperti serangan asthma, serangan jantung dan kemalangan.

Penyakit kulit memerlukan rawatan yang lembut dan tidak meninggalkan kesan sampingan. Penyakit kulit bukanlah penyakit yang boleh mengakibatkan maut, jadi ia memerlukan kesabaran dan mengambil sedikit masa sebelum tubuh menerima remedi seperti remedi homeopathy. Bayangkan seperti jeragat, di mana melanin yang telah terkumpul dibawah kulit selama berbelas atau berpuluh tahun tidak mampu kita sekat atau menahan pengeluaran di dalam masa yang singkat.

SMF with Beberis Aquifolium Tidak Ada Bahan Kimia

Homeopathy adalah perubatan yang telah berumur lebih 200 tahun mengguna kaedah dos terlalu kecil atau nano dos. Sangat selamat dan setiap remedi akan dicuba kepada manusia bukan kepada haiwan. Remedi seperti Sepia 200 dan Fragaria vesca 30 tidak akan menganggu sistem organ seperti buah pinggang dan hati, malah akan memberi kesan menambah baik sistem organ-organ tersebut.

Homeopathy amat menitikberatkan kesejahteraan tubuh secara total dan menghapus jeragat. Homeopathy mengkaji permasalahan akar umbi kenapa dan mengapa terjadinya jeragat?. Sebagai contoh punca jeragat ialah pengeluaran melanin yang terlalu banyak dari kadar biasa sehingga menimbulkan kesan pigmentasi hitam atau kecoklatan di muka.
Homeopathy memahami jeragat secara mendalam bukan hanya sekadar mengenali secara luaran. Hasil dari soal jawab setiap kali pembeli yang berminat untuk membeli set-set jeragat adalah corak jawapan yang hampir sama bagi kebanyakkan wanita iaitu berkaitan hormon. Sebagaimana yang diketahui umum hormon adalah sahabat dan juga musuh bagi setiap wanita.

Walaupun jerawat juga dikaitkan dengan perubahan atau ketidakstabilan hormon, tetapi secara fakta jerawat dan jeragat adalah dua penyakit yang berbeza, walaupun kedua-duanya tumbuh dimuka dan tubuh. Persepi membuang jeragat dengan krim seperti merawat jerawat adalah tidak tepat, walaubagaimana pun sabun atau krim mampu membantu dari luar.

Hanya perubatan homeopathy yang menawarkan remedi oral (minum atau kemam) untuk jeragat berbanding rawatan-rawatan konvesional yang lebih bertumpu untuk menghapus jeragat dengan kaedah yang pantas seperti mengguna laser dan bahan-bahan krim bertoksik . Hasil rawatan laser, krim dan pengelupasan adalah rawatan yang kerap kali akan menjadikan pesakit lebih menderita selepas itu kerana wajah akan menjadi lebih teruk dari sebelum rawatan tersebut.

Sebagai contoh Sepia 200 adalah remedi yang sangat berkesan untuk mengatasi masalah hormon wanita. Sepia di anggap sebagai remedi khusus untuk pelbagai masalah wanita terutama masalah berkaitan hormon.

Fragaria vesca pula membantu membuang toksik yang gagal dibuang oleh hati dan buah pinggang untuk menjadikan kulit lebih bermaya, “flawless” dan cerah.

Homeopathy berbeza dan istimewa kaedah rawatannya, setiap remedi dikaji, dicuba kepada manusia bukan kepada haiwan kerana remedi homeopathy amat selamat. Setiap kajian dan keberkesanan mengikut simptom dan karekter pesakit akan dibukukan di dalam buku rujukan remedi iaitu MATERIA MEDICA. Kebanyakkan remedi yang di jurnal akan di catit sebagai rujukan yang terdapat di dalam Materia Medica sudah berusia lebih 200 tahun lampau.

Homeopathy bukan sekadar mengikut amalan, warisan atau turun temurun tetapi perlu didalami ilmu perubatannya. Pengamal homeopathy yang mendalami ilmu perubatan istimewa ini akan mampu memberi pilihan perubatan yang selamat dan hampir tidak ada kesan sampingan sebagai alternatif kepada perubatan moden (konvensional)


Sepia digelar dengan pelbagai nama, tetapi kerap kali Sepia dianggap sebagai “remedi ajaib untuk wanita”. Boleh dikatakan hampir kesemua masalah wanita akan mengguna Sepia sebagai remedi utama yang mampu untuk bekerja di dalam tempoh masa yang lama di dalam tubuh wanita.

Homeopathy adalah perubatan unik, di mana setiap remedi akan digandingkan dengan satu kumpulan simptom, corak tertentu berkaitan tubuh-minda yang akan mampu menerima sesuatu remedi dengan lebih cepat. Begitu juga Sepia sekiranya mengikut corak berkaitan tubuh-minda ialah ;
• Muka kelihatan kekuningan atau coklat dan pucat. Kulit kelihatan tidak sihat
• Wanita yang mempunyai anak yang ramai dan terlalu risau mengenai anak-anaknya
• Kerap sakit dibelakang dan mahu diurut, dan ingin duduk berehat di satu tempat yang sunyi dan gelap berseorangan untuk lari dari rutin harian yang padat.
• Wanita yang memerlukan Sepia biasanya tabah tetapi jika wanita tersebut terlalu stress dia akan terus lemah, menangis dan kerap kali bergaduh dengan suami atau anak-anaknya.
• Sepia kerap kali akan diberikan kepada wanita yang berumur lebih 30 tahun yang mengalami sindrom pra haid, vaginitis (jangkitan kuman di vagina), menopos, keguguran, endometriosos, anemia (darah rendah). Kelesuan yang kronik, masalah penghadaman, hilang minat untuk perhubungan intim dan tekanan perasaan yang kadang-kadang akan terjadi hysteria.

Jeragat akan mula timbul di wajah selepas kerap kali melahirkan anak, ditambah dengan tekanan hidup atau perasaan yang di alami.

Fragaria Vesca

Fragaria vesca adalah remedi yang universal dan sesuai untuk semua peringkat umur. Fragaria vesca atau wild strawberry mempunyai khasiat yang sangat hebat untuk pelbagai masalah penyakit kulit seperti jeragat.

Karekter utama pesakit yang akan mendapat manfaat paling cepat apabila mengamalkan Fragaria apabila seorang individu itu tidak mampu memakan strawberi secara mentah tetapi akan mendapat manfaat melalui kaedah remedi homeopathy.
Selain dari itu sekiranya individu tersebut mempunyai simptom seperti berikut;
• Muka hitam kebiruan
• Muka seolah kecoklatan
• Kuat berpeluh
• Bagi wanita menyusu, payudara mengecil dan susu kekeringan.

Sepanjang diperkenalkan Fragaria telah mampu mencerahkan kulit dan menghilangkan jeragat yang tebal dan lama. Sesuai untuk semua peringkat umur dan kategori pesakit seperti masalah hormon dan lain-lain masalah berkaitan jeragat seperti sunburn, jeragat akibat tersilap mengguna bahan kosmetik, jeragat akibat mengandung (melasma) dan lain-lain. Fragaria juga mempunyai manfaat untuk menguat dan memutihkan gigi jika diamalkan.

Nak order klik sini ====>>> https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Menopause Dan Jeragat

Jeragat sering dikaitkan dengan sunburn, memang benar sunburn adalah salah satu faktor utama. Melanin sunburn dikumpul dibawah kulit di dalam jangkamasa yang lama, sekurang-kurangnya selama 10-15 tahun sebelum hormon menjadi punca terlepasnya melanin ke kulit muka dengan terjadinya jeragat. Salah satu punca utama terjadi jeragat ialah menopause yang akan berkait rapat dengan gangguan emosi.

Salah satu remedi yang tersenarai sebagai remedi paling utama ialah Sepia 200. Sepia 200 mengikut buku rujukan homeopathy & biochemic sebagai “top remedy” untuk diamalkan oleh wanita dan sangat-sangat hebat untuk wanita pra-menopos dan selepas menopos. SMF with Beberis Aquifolium mempunyai Sepia 200 sebagai top remedy untuk merawat jeragat.

Ramai yang tidak sedar bahawa menopause boleh dirawat untuk melambatkan proses menopause melalui suplemen yang sesuai seperti herba atau homeopathy untuk membantu menguatkan antibody dan emosi kesan dari terjadinya kecelaruan hormon. Mereka menganggap dunia mereka telah berakhir dan segalanya hanya berserah pada takdir. Sekira wanita tersebut mendapatkan rawatan allopathy atau rawatan moden, dia akan dipreskripsi dengan Hormone Replacement Therapy pills (HRT). Malangnya HRT adalah pencetus jeragat yang akan memberi impak kepada emosi. Rawatan alternatif seperti homeopathy memberi pilihan yang lebih lembut, selamat dan boleh dipercayai.

Walaupun HRT mampu memberi impak yang positif kepada kekurangan hormon sewaktu menopause tetapi HRT dan pil perancang adalah di antara punca-punca utama untuk jeragat menyerang jika berhenti mengambilnya. Samai mula mencari alternatif seperti herba Cina, mengguna produk keluaran herbalist (ahli herba) dan homeopathy.

Walaubagaimana pun homeopathy telah berjaya mendapat tempat dihati pesakit kerana perubatan homeopathy tidak mengandungi bahan-bahan kimia atau dadah. Remedi yang sangat-sangat membantu dan sangat berkesan untuk mengawal “kegilaan” hormon ialah Tunera diffusa (Damiana) dan Ashwagandha Q yang diesktrak mengguna kaedah homeobotanical yang sangat terkenal di seluruh duinia.

Hormon bukan sahaja menganggu emosi dan sistem dalaman tubuh, tetapi hormon kadang-kadang suka menunjuk-nunjuk kehadiran mereka kepada dunia dengan menunjukkan tanda-tanda cemar pigmentasi dikulit dan kerap kali di muka. Tanda hitam pigmentasi atau kadang-kadang kecoklatan yang dipanggil jeragat atau juga di sebut sebagai melasma.

Sewaktu menghampiri pre-menopause (simptom awal bermula menopause), hormon semakin galak dan ingin menonjol untuk memberitahu dunia bahawa dia sedang berubah, maka terjadilah jeragat yang akan menambah kekeliruan emosi sehingga menjadikan seorang wanita itu stress. Stress adalah salah satu punca menjadikan jeragat akan bertambah teruk kerana hormon cortisol iaitu hormon stress yang akan menghalang tubuh untuk menghasilkan hormon testosterone.

Hormon testosterone sangat penting untuk mengimbangi kuantiti hormon estrogen. Kekurangan hormon testosterone akan menjadikan hormon estrogen sebagai hormon dominasi, dan ini ialah punca terjadinya jeragat akibat stress. Peningkatan hormon estrogen akan menambah kuantiti MSH yang akan mengakibatkan terjadinya jeragat atau melasma.

MSH atau melanocyte-stimulating hormones, MSH adalah punca terjadinya jeragat apabila hormon ini merangsang pengeluaran melanin. Pengeluaran melanin dengan begitu banyak akan menyebabkan kulit menjadi lebih gelap atau dipanggil jeragat atau melasma.

TIPS REMEDI

SMF with Beberis Aquifolium mempunyai Sepia 200 dan Fragaria vesca 30 adalah remedi yang sangat hebat untuk sistem tubuh terutama kelenjar adrenal atau kelenjar endoctrine. Kelenjar endoctrine ialah kelenjar yang menghasilkan pelbagai hormone seperti adrenalin, steroids aldosterone dan cortisol (emosi).

Tunera diffusa (Damiana) dan Ashwagandha Q adalah remedi berbentuk cecair yang perlu diminum dan sangat-sangat berkesan untuk mengurangkan tekanan emosi yang berkaitan masalah hormon. Kedua-dua remedi ini mendapat feedback yang sangat hebat terutama bagi wanita menopos untuk mengurangkan simptom menopos

info smf aquifolium boleh klik

Posted on Leave a comment

Bagaimana SMF with Beberis Aquifolium Menghapus Jeragat


Bagaimana SMF with Beberis Aquifolium Menghapus Jeragat


Kajian terbaru dari Ahli Chemist Swiss, Louis Rey telah menjumpai struktur berkaitan hydrogen di dalam remedi homeopathy dan biochemic, iaitu sejenis garam mineral berbeza yang terdapat di dalam air biasa. Melalui ujian makmal yang dipanggil spectroscopy penyelidik yang lain pula berpendapat remedi homeopathy dan biochemic berkonsepkan “ultramolecular” yang bermaksud bahan asas remedi hanya setitis sebagai contoh estrak dari tumbuhan seperti Beberis aquifolium akan dicampur di dalam air yang sangat banyak untuk dijadikan remedi.

Selepas itu akan dilakukan proses sucussion iaitu proses goncangan yang sangat kuat untuk menghasilkan khasiat kepada remedi tersebut. Jumlah air dan proses goncangan tersebut akan dijadikan sebagai indikasi kepada kekuatan potensi sesuatu remedi seperti 6,30,200 dan seterusnya. Ini menjadikan remedi homeopathy dan biochemic sangat berbeza berbanding perubatan alternative lain seperti Ayurvedic dan herba.

Oleh kerana proses mencampur bahan asas remedi dan air terlalu banyak maka terdapat pendapat bahawa remedi homeopathy dan biochemic hanyalah kaedah perubatan omong kosong. Jika omong kosong bagaimana terdapat begitu ramai pembeli yang “repeat order” selepas membeli SMF with Beberis Aquifolium 3+1?

Remedi homeopathy dan biochemic sangat berjaya merawat jeragat kerana kaedah ultramolecular yang akan meresap ke akar masalah jeragat itu sendiri iaitu melanocyte yang menghasilkan pigmen. Melanocyte pada suatu ketika akan terjadi pengeluaran lebihan melanin yang akan menyebabkan pigmen hitam yang terlebih itu menjadi jeragat.

Dos ultramolecular yang sangat kecil akan meresap ke sistem ke dasar paling bawah kulit dan menstabilkan proses pengeluaran melanin. Remedi seperti SMF with Beberis Aquifolium yang mempunyai khasiat 3+1 akan bekerja secara lembut dan tidak menganggu sistem tubuh yang lain malah menguatkan sistem antibodi yang merangsang tubuh untuk melawan penyakit dengan lebih efektif.

nak order klik ===> https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Detox Biochemic

Biochemic Sangat Hebat Untuk Rawat Jeragat.

Tubuh kita sering diancam oleh pelbagai unsur negatif yang akan mengugat sistem pertahan tubuh sehingga menjadi "dis-ease" (disease). Organ yang sering diganggu gugat oleh toxin ialah hati (liver)

Organ paling penting ialah hati (liver), merupakan organ paling "kuat bekerja" memproses membuang toksin yang terkumpul di dalam tubuh. Hati akan MENAPIS, MENYERAP dan MENYAHTOKSIK seperti sel, microorganism, bahan kimia, dadah dan serpihan-serpihan yang terdapat di dalam darah kita. Istilah “busuk hati” di dalam peribahasa Melayu mungkin berkait rapat dengan masalah yang sering dihadapi oleh hati kita..haha maaf lari dari tajuk pula.

Seringkali hati akan dibebani dengan tugas yang amat berat. Diakibatkan oleh gaya hidup, diet yang tidak sihat, pencemaran, bahan toksik, dadah dan kimia yang terdapat di dalam makanan dan di persekitaran kita menjadikan hati sering gagal melakukan tugas dengan baik.

Tanda awal yang boleh dikesan ialah terjadinya jeragat di muka. Kulit muka adalah kulit yang paling sensitif dan paling mudah bagi toksin untuk mencari jalan keluar.Toksin akan keluar sebagai jeragat atau pelbagai masalah kulit yang lain. Tidak hairanlah jika jeragat yang digelar liver spot adalah jeragat yang paling kerap terjadi.

Ramai yang pelik kenapa jika hanya disapu krim untuk mengawal jeragat, maka masalah tidak akan selesai? Jeragat akan tetap keluar selagi toksin yang terkumpul tidak disalur keluar (drainage) dari tubuh.

Detox Biochemic

Biochemic atau garam tisu mengikut kajian Dr Shuessler (pengasas Biochemic) adalah mewakili 12 mineral yang terdapat di dalam tubuh kita. Setiap satu dari remedi ini akan mewakili sel-sel yang terdapat dari otak sehinggalah ke kuku kita. Secara amnya empat remedi ini terdapat di kulit (ditemui sewaktu kajian dibuat). Empat remedi tersebut ialah Calcium phosporica (Cal phos), Kali sulphurica (Kali sulp), Silica (Sil) dan Natrum phosphoricum (Nat phos) yang akan digunakan sebagai remedi utama jika melibatkan hati.

Kali sulphurica (Kali sulp) adalah remedi utama untuk detox. Kali sulp adalah mineral yang paling banyak dikesan di tisu-tisu kulit. Remedi ini amat berkesan untuk kulit yang berminyak, jeragat, jerawat yang terjadi pada usia remaja atau dewasa, kulit bersisek, kelemumur yang berkaitan psoriasis, psoriasis, alopecia (botak) dan arthritis. Kali sulp bertindak membekal oksigen secukupnya ke kulit dan akan menjadikan kulit lebih sihat dan berseri.

SMF with Beberis Aquifolium 3+1 mempunyai biochemic ini dan sangat-sangat membantu mengatasi jeragat. Selain dari itu SMF with Beberis Aquifolium 3+1 mempunyai Fragaria vesca yang juga sangat hebat untuk membantu hati menjadi lebih kuat bekerja. Fragaria vesca di anggap sebagai hepatodoron atau remedi biasa untuk hati (liver), berfungsi untuk menstimulasi fungsi metabolisma hati, membantu melancarkan perjalanan darah, penghadaman, varicose vein akibat dari masalah hati yang tidak berfungsi dengan baik.

Fragaria vesca dikatakan mempunyai antioxidant yang akan membantu menghalang sel kanser dari bertambah. Menurut kajian Fragaria juga membantu menghalang simptom Alzheimer, kerana dkatakan Fragaria juga akan melambatkan proses penuaan sistem saraf.

Bila hati sihat secara automatic sistem tubuh akan berada di dalam keadaan yang kurang berisiko untuk menjadi dis-ease, dan seterusnya jeragat juga akan pudar dan akan terus hilang dari wajah anda.

ingin order SMF beberis Aquifolium klik link dibawah

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Jeragat sangat unik, berbeza dengan jerawat atau ekzema

Jeragat sangat unik, berbeza dengan jerawat atau ekzema. Hingga kini pakar kulit tidak dapat mengenal pasti punca sebenar terjadinya jeragat.

Di antara punca utama terjadi jeragat

Punca utama terjadi jeragat ialah kerana sinar uv yg berkumpul di bawah kulit dan penghasilan pigmen hitam berlebihan akan mencetus pigmen hitam ini timbul di kulit muka.

Selain uv pengambilan pil perancang, penggunaan kosmetik pengelupasan dan masalah hormon juga menjadi penyumbang kepada masalah jeragat

Remedi paling berjaya merawat jeragat sejak 2010 ialah set SMF.

Jeragat sangat unik, berbeza dengan jerawat atau ekzema. Hingga kini pakar kulit tidak dapat mengenal pasti punca sebenar terjadinya jeragat.

Di antara punca utama terjadi jeragat

Punca utama terjadi jeragat ialah kerana sinar uv yg berkumpul di bawah kulit dan penghasilan pigmen hitam berlebihan akan mencetus pigmen hitam ini timbul di kulit muka.

Selain uv pengambilan pil perancang, penggunaan kosmetik pengelupasan dan masalah hormon juga menjadi penyumbang kepada masalah jeragat

Remedi paling berjaya merawat jeragat sejak 2010 ialah set SMF.
Hyperpigmentation adalah jeragat yang paling kerap ditemui tetapi tahukah anda terdapat kes Hypopigmentation.

Jeragat biasa adalah diakibatkan melanin menghasil terlalu banyak pigmen hitam.

Hypopigmentation di mana kulit kehilangan pigmen warna dan terjadi spot berwarna putih.

Hypopigmentation atau vitiligo boleh terjadi sejak lahir atau selepas dewasa dan ia juga dari genetik.

Boleh terjadi hanya setempat, beberapa spot di tubuh atau seluruh tubuh.

Tiada ubat tetapi terdapat remedi homeopathy-biochemic yang boleh mengurangkan simptom vitiligo seperti Kali sulph.

Kali sulph ialah biochemic yang asalnya dari mineral Potassium Sulphate. Diproses secara trituration (proses penyediaan remedi) dan selepas itu telah menjadi remedi selamat untuk diambil.

Kali sulph adalah biochemic yang dikategorikan sebagai "biochemic top remedy" untuk membantu melegakan simptom pelbagai penyakit kulit termasuk vitiligo

SMF with Beberis Aquifolium 3+1 mengandungi Kali sulph . Ini bermakna remedi ini juga boleh membantu untuk kes vitiligo.

Ingin order SMF beberis aquifolium sila klik link ====> https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Jeragat tiba-tiba pudar, macam tak percaya la pulak

Remedi biochemic sering membuat kejutan. Agak terperanjat apabila menerima whatsapp

"saya memang tak puas hati dengan SMF with Beberis Aquifolium 3+1"

😢 kenapa puan?" cemas di buatnya. Dia diam tak menjawab di dalam tempoh 5-10 minit. Berdebar-debar menunggu dia reply.

Akhirnya di screen terlihat Puan J is typing…

" tak puas hati sangattt.. kenapa saya lambat sangat terjumpa SMF with Beberis Aquifolium 3+1 ni!!"

Siap ada tanda seru…

"dah berkilo krim jeragat saya guna, dah beratus biji pil saya telan, serum bagai. Semuanya tak menjadi, hasben dah marah sebab asyik beli produk je"

"mujur guna duit sendiri hihihi"

Panjang lebar dia menaip.

"syukur Alhamdulillah" itu aje yang saya mampu taip. Puan J terus menaip dan terus bertanya kalau-kalau ada remedi lain yang boleh dia amalkan sekali dengan SMF with Beberis Aquifolium 3+1

Memang ada banyak remedi lain tetapi sekiranya satu atau dua remedi telah menunjukkan keserasian kita teruskan selama 90 hari dan selepas itu baharulah boleh menambah lain-lain remedi.

Mengapa SMF with Beberis Aquifolium 3+1 sangat membantu untuk masalah jeragat

Remedi ini mempunyai "top remedies" untuk pelbagai masalah jeragat . Terdapat 3 jenis dan diperkayakan dengan top remedy hebat Beberis aquifolium yang menjadikan remedi ini 3+1.

Sepia 200 adalah top remedy yang sangat berjaya untuk mengatasi masalah jeragat terutama bagi wanita yang berumur 35 tahun ke atas.

Dibantu oleh Beberis Aquifolium yang dianggap top remedy untuk kulit. Beberis digunakan di dalam pelbagai produk termasuk krim kosmetik untuk menjadikan kulit berseri-seri atau glowing.

Tidak hairanlah jika Puan J merasa sangat rugi kerana terlewat bertemu dengan SMF with Beberis aquifolium 3+1

Ingin order smf beberis aquifolium ini dengan harga diskaun. Harga sebotol rm80 tetapi jika nak harg diskaun sila klik link dibawah

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Harga promosi SMF beberis Aquifolium hampir tamat

Sejak dilancarkan beberapa minggu lepas SMF Beberis Aquifolium mencatatkan jualan 234 botol dan sudah terlebih 34 botol harga promosi yang diberikan oleh pengilang iaitu hanya 200 botol. Pengilang sudah memberi 3 hari lagi kuota tambahan sehingga 31 ogos 2019.

Bermula 1 september harga akan kembali normal rm80 tidak termasuk pos. Berbanding harga sekarang rm60 termasuk pos.

Yang berminat nak order boleh klik cepat-cepat link dibawah

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Mengapa biochemic berkesan merawat jeragat?

Biochemic - SMF with Beberis Aquifolium

Usia perubatan biochemic di Malaysia sudah mencapai usia 90 tahun, namun sains perubatan ini masih menjadi misteri kepada khalayak umum.

Sebagai contoh SMF with Beberis Aquifolium adalah remedi biochemic.

Apa itu biochemic?

Biochemic atau cell salt juga dipanggil di dalam bahasa Malaysia sebagai garam tisu. Biochemic adalah kandungan mineral di dalam sel tubuh.

Hasil ujikaji di makmal bermula dari rambut sehingga ke hujung kaki terdapat 12 biochemic di dalam tubuh manusia. Selain dari itu terdapat pecahan lebih 80 biochemic.

Jika terjadi kemerosotan atau lebihan kandungan 12 biochemic maka akan terjadi "dis-ease" atau disease.

Paling cepat terkesan dengan perubahan mineral di dalam tubuh ialah muka . Jeragat adalah salah satu punca bila tubuh mengalami ketidakseimbangan biochemic atau garam tisu.

Biochemic dari bahan apa?

Biochemic adalah mineral, jadi remedi ini diproses dari bahan mineral bumi mengguna kaedah dos yang sangat kecil atau nano yg lebih kecil dari micron.

SMF with Beberis Aquifolium adalah gabungan homeopathy yang berasaskan tumbuhan dan biochemic yang mewakili mineral di dalam tubuh yg berkaitan nutrient dan sel kulit.

Cal sulph dan Kali Sulph adalah 2 remedi biochemic yang sangat hebat untuk pelbagai simptom seperti jeragat, kulit kusam, jerawat dan menjadi "detox" kepada darah.

Bila mineral berada di paras yang optimum tidak hairan jika terdapat maklum balas bahawa jeragat telah pudar selepas 2 minggu mengambil SMF with Beberis Aquifolium

Nak order SMF Beberis Aquifolium boleh klik link dibawah. Harga rm60 sebotol. Sebotol boleh digunakan selama 30-35 hari.

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

FAQ biochemic dan homeopathy

Soalan : Bagaimana cara mengambilnya remedi homeopathy?

Tablet (pellet)

Jawapan : 2 biji diambil sewaktu perut kosong, pastikan lidah anda juga bersih sebelum kemam tablet. Ini bagi memastikan kesan optimum dari remedi tersebut meresap terus ke dalam tubuh.

Remedi di dalam bentuk cecair

Remedi cecair di dalam botol spray. Remedi dispray 10x didalam 1/4 cawan air dan diminum. Diambil sewaktu perut kosong dan lidah yang bersih.

Dosnya 3-4 kali di dalam sehari.

Soalan : Adakah remedi homeopathy & biochemic seperti SMF with BEBERIS AQUIFOLIUM mempunyai kesan sampingan?

Jawapan : Tidak pernah ada laporan yang mengatakan terdapat kesan sampingan. Remedi homeopathy & biochemic tidak mempunyai bahan ubat yang membolehkan terjadi kesan sampingan.

Namun mungkin reaksi terjadi seperti cirit birit, loya, muntah dan lain-lain. Ini berkemungkinan tubuh baru menyesuaikan diri dengan remedi.

Soalan : Adakah remedi ini mempunyai tarikh luput?

Jawapan : Tidak ada ini ialah kerana setiap remedi disediakan hanya jika terdapat permintaan sahaja seperti yang diarahkan oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)

Soalan : Berapa pantas kesan pemulihan penyakit seperti jeragat sekiranya mengamalkan remedi untuk jeragat seperti SMF with Beberis Aquifolium?

Jawapan : Remedi homeopathy tidak menjanjikan masa tertentu untuk melihat kesan pemulihan penyakit contohnya jeragat.

Namun banyak maklumbalas terdapat pembeli yang telah pudar kesan jeragat selepas 2 minggu.

Setiap individu adalah berbeza, begitu juga penerimaan tubuh untuk menyerap khasiat remedi.

Terdapat juga halangan yang mampu menghalang khasiat remedi menyerap seperti kesan ubat yang lama, kesan produk-produk kesihatan yang diambil, di mana masih berada di dalam tubuh yang menghalang remedi dari bekerja dengan kadar optimum.

Soalan : Tablet homeopathy bila dikemam ia terasa manis. Adakah sesuai bagi pesakit diabetes (kencing manis)? Jawapan : tablet homeopathy ini ialah 2 grain = 0.065 gram

Soalan : Tablet homeopathy bila dikemam ia terasa manis. Adakah sesuai bagi pesakit diabetes (kencing manis)?

Jawapan : tablet homeopathy ini ialah 2 grain = 0.065 gram

Cadangan pengambilan gula bagi wanita dewasa ialah 22 grams, lelaki dewasa ialah 36 grams dan kanak-kanak 12 grams.

Dos pengambilan seperti SMF with beberis Aquifolium hanya 6-8 biji sehari. Jika dibuat kiraan hanya 0 387 - 0 516 grams gula sukrosa.
Ini bermakna tablet homeopathy sesuai dan selamat diambil oleh pesakit kencing manis

Shop

Posted on Leave a comment

Jeragat Memang Boleh Buat Kita Down

Jeragat Memang Boleh Buat Kita Down

Bermula dengan satu tompok berwarna coklat kehitaman sebesar siling dua puluh sen di pipi kanan. Puan A (nama dirahsiakan) tidak mengendahkan sangat tompok kecil tersebut. Boleh ditutup dengan make up.

Tanpa disedari kesan coklat kehitaman mula ternampak di pipi kiri, hidung dan di dahi. Puan A mula "freak out". Google di internet terjumpa cream yang di katakan mampu membuang jeragat di dalam masa 2-3 hari.

Memang betul "power" dalam seminggu tertanggal segala jeragat, tetapi Puan A terasa kulit mukanya menipis. Kebetulan Puan A kena hadiri latihan kenaikkan pangkat dan terpaksa melakukkan aktiviti luar.

Kulit mukanya jadi merah kemerahan dan selepas 2-3 hari pulang ke rumah mukanya menjadi lebam kehitaman.

Puan A terus murung, mohon cuti seminggu. Bila terpaksa masuk kerja ditepeknya mekap tebal-tebal tetapi masih kelihatan kesan jeragat dimukanya.

Kawan sepejabat pernah mengambil SMF with Beberis Aquifolium dan mencadangkan Puan A mencuba.

Boleh ke dengan kemam hilang jeragat ni? Terdetik di dalam hati Puan A.

Boleh ke SMF with Beberis Aquifolium membantu kes Puan A ni?

SMF with Beberis Aquifolium mempunyai gandingan remedi paling hebat untuk jeragat seperti
:

  1. Sepia 200 - Sepia adalah remedi paling utama (top remedy) untuk masalah kulit jeragat yang coklat kehitaman.

Akibat dari penggunaan krim pengelupasan, kulit muka Puan A memerlukan mineral untuk membina semula sel-sel kulit baharu. Biochemic yang paling membantu adalah Cal Sulph

  1. Cal Sulph - Cal sulph adalah mineral dan terdapat di dalam kulit. Cal sulph membantu mempercepatkan proses penyembuhan dan membantu sistem tubuh untuk membina sel-sel kulit baharu.

Menjadi sebagai agen detox kepada hati yang banyak bertoksik. Cal sulph juga sangat hebat membantu menghalang masalah kesihatan dan jangkitan am.

Krim pengelupasan biasanya akan terdapat merkuri yang akan menjejaskan fungsi buah pinggang. Fragaria adalah remedi yang amat-amat membantu.

  1. Fragaria vesca - sangat hebat untuk mengatasi masalah berkaitan usus dan penghadaman. Masalah kulit terutama di muka sangat berkait rapat dengan kesihatan usus. Fragaria vesca juga sangat membantu buah pinggang untuk bekerja secara optimum dan membantu menghalang dari terjadi batu di dalam buah pinggang.
  2. Beberis Aquifolium - Merupakan remedi utama (top remedy) untuk jeragat. Beberis sangat hebat untuk mencerahkan serta menaikkan seri di muka (glowing) memudar dan menghapus jeragat termasuk kesan parut. Beberis juga sangat membantu menghilangkan parut jeragat, jerawat, kesan tidak rata di muka, muka yang berminyak dan kelihatan seperti wax, kering dan bersisik.

Gandingan hebat ini membantu memudarkan jeragat Puan A selepas 2 minggu dan akan memberi kesan yang lebih positif untuk 2 minggu berikut.. Insya Allah

Nak order SMF beberis aquifolium klik sini ====> https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on 2 Comments

Jeragat gagal dirawat dengan krim atau laser

Bagi yang pernah membeli set jeragat SMF pasti masih ingat 3 botol Sepia 200Melasma Free dan Fragaria Vesca. Set ini sangat laris jualannya dan sangat berkesan membantu pesakit yang berjeragatSet SMF memang power, mana tak power dalam masa 2 minggu dah bersih muka yang kusam dan berjeragat.

Cuba tengok gambar di bawah, gambar ni adalah original dan diizinkan oleh pembeli tersebut untuk di jadikan testimoni SMF tau ..

Puan ini sungguh bersabar dan mengikut aturan mengamal remedi seperti yang dicadangkan walaupun terdapat 3 botol, hasilnya sangat mengkagumkan!. Ramai juga yang merungut, payah la doc 3 botol, susah nak bawa jika travel. Ada yang tertinggal, terlupa nak makan remedi hehe.. jadi terhasillahSMF di dalam 1 botol. Bukan hanya SMF tetapi di tambahBeberis Aquifolium yang sangat hebat reputasinya. Mari kita lihat manfaat yang ada di dalam SMF with Beberis Aquifolium.

Sepia 200 - remedi paling utama, dan terhebat sepanjang saya menjadi pengamal homeopathy untuk membantumemudarkan dan menghilangkan jeragat. 

Sepia 200 sangat efektif dan berkesan untuk jeragat yang kekuningan dan kecoklatan. Jeragat bertumpu di hidung, pipi dan kulit muka kelihatan kusam. Kadang-kadang terjadi lingkaran biru sekitar mata.

Sepia 200 sangat berkesan mengurangkan simptom jeragatyang terjadi sewaktu kehamilan dan menopos

Jeragat akibat haid tidak teratur dan sering terjadisenggugut sewaktu haid sehingga terpaksa membongkok menahan kesakitan. 

Fragaria vesca - sangat hebat untuk mengatasi masalah berkaitan usus dan penghadaman. Masalah kulit terutama di muka sangat berkait rapat dengan kesihatan usus. Fragaria vesca juga sangat membantu buah pinggang untuk bekerja secara optimum dan membantu menghalang dari terjadi batu di dalam buah pinggang. Fragaria juga sangat hebat untuk mempercepatkan poses penyembuhan dan mencerahkan kulit.

Cal Sulph - Cal sulph adalah biochemic mineral dan terdapat di dalam kulit. Cal sulph membantu mempercepatkan proses penyembuhan. Menjadi sebagai agendetox kepada hati yang banyak bertoksik. Cal sulph juga sangat hebat membantu menghalang masalah kesihatan dan jangkitan am.

Beberis Aquifolium - Merupakan remedi utama (top remedy) untuk jeragat dan juga jerawat. Sepanjang pengalaman saya menjadi pengamal homeopathy Beberis sangat hebat untuk menjadikan kulit seseorang glowing,bersih dan nampak sihat sedangkan sebelum itu boyfriend dia pun lari (memang tak patut). Selepas mukanya glowing dan bersih ada hati pula nak berbaik semula ermmm..

Beberis sangat hebat untuk mencerahkan serta menaikkan seri di muka (glowing) memudar dan menghapus jeragat termasuk kesan parut. Beberis juga sangat membantu menghilangkan parut jeragat, jerawat, kesan tidak rata di muka, muka yang berminyak dan kelihatan seperti wax, kering dan bersisik.

Ingin order set SMF beberis aqiufolium melalaui wasap sila klik link dibawah

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Remedy biochemic terbukti berkesan hilangkan jeragat

Home/Biochemic/Remedy biochemic terbukti berkesan hilangkan jeragatPosted on August 7, 2018

Remedy biochemic terbukti berkesan hilangkan jeragat

Remedy yang tepat menghasilkan kesan yang baik dan berkesan.

Masih terpengaruh dengan krim, laser, serum dan tidak mengetahui bahawa jeragat tidak akan sembuh dengan itu semua. 97% jeragat adalah faktor dalaman.

Testimonial dibawah salah seorang customer yang dah lama baca tapi baru mencuba dan hasil beliau kagum dengan remedy biochemic.

Ingin konsultasi masalah jeragat klik link dibawah

http://biochemic.wasap.my

Posted on Leave a comment

Laser dan kosmetik tidak mampu merawat jeragat

Ramai yang tidak mengetahui bahawa jeragat tidak dapat dirawat menggunakan krim,serum,laser dan kaedah pengelupasan dan sebagainya. Melalui kajian di beberapa media sosial hanya 20% sahaja yang mengetahui bahawa jeragat tidak dapat dirawat dengan aplikasi luaran seperti disebut sebelumnya.

Baki 80% lagi tidak mengetahui jeragat sebenar berpunca daripada sebab dalaman seperti masalah hormon tidak stabil,penggunaan bahan sintetik hormon seperti pil perancang dan penggunaan krim pengelupasan. Selain itu dedahan cahaya matahari yang kerap dan lama juga adalah punca tetapi hanya 5% sahaja.

Kenapa Jeragat Kerap Terjadi Kepada Wanita Berumur.

Tubuh manusia akan mula merosot tahap kesihatan apabila umur mula meningkat, paling terkesan ialah wanita yang pernah melahirkan anak dan telah mengalami perubahan hormon sepanjang tempoh tersebut.

Jeragat adalah simptom awal menunjukkan tubuh wanita itu mula mengalami kemerosotan mineral-mineral penting di dalam tubuh sehingga menjejaskan kesihatan kulit seperti, kedutan pra-matang yang terjadi pada usia seawal 30an, jeragat, jerawat, kulit menjadi kusam, lingkaran hitam dibawah mata, muka kelihatan pucat, muka kelihatan berminyak, pori membesar ini adalah klu awal anda memerlukan biochemic.

Kosmetik seperti krim, minyak pati (essential oil), serum, laser dan pelbagai rawatan kosmetik dianggap sebagai jalan penyelesaian mudah tetapi 95% dari wanita yang mengguna kaedah kosmetik akan menyesal kerana biasanya muka akan menjadi lebih teruk dari sebelumnya.

Paling mengemparkan baru-baru ini Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah mengistihar beberapa krim keluaran produk tempatan yang mempunyai kandungan mercury dan hydroquinone. Dua bahan ini sangat merbahaya kepada system tubuh dan paling terdedah kepada bahaya kesan sampingan mercury dan hydroquinone ialah hati dan buah pinggang.

Biochemic tidak menolak mentah-mentah penggunaan krim, serum dan minyak pati sekiranya produk-produk itu adalah dari bahan semulajadi tetapi biochemic amat-amat tidak menggalakkan kaedah laser atau krim pengelupasan. Laser dan krim pengelupasan akan menghakis lapisan kulit paling atas yang sangat penting untuk menjadi penapis sinaran UV.

Remedi Biochemic dan Flower Batch Remedy Untuk Jeragat, Paling Penting Selamat

Biochemic terdiri dari 12 jenis remedies seperti ;

· #1 – Cal flor

· #2 – Cal phos

· #3 – Cal sulph

· #4 – Ferrum phos

· #5 – Kali mur

· #6 – Kali phos

· #7 – Kali sulph

· #8 – Mag phos

· #9 – Nat mur

· #10 – Nat phos

· #11 – Nat sulph

· #12 – Silica

FVC-30 adalah gabungan mineral biochemic yang sangat selamat dan mempunyai beberapa remedi yang diproses menyerupai mineral atau garam tisu di dalam tubuh yang sangat-sangat diperlukan oleh kulit untuk kekal sihat.

Begitu juga Q-Spray yang mengandungi ekstrak tumbuhan hebat bagi mengawal emosi, hormon dan sistem perjalanan darah. Q-Spray adalah gabungan beberapa tumbuhan yang hebat dan mempunyai nilai perubatan yang telah diperakui diseluruh dunia.

Gandingan biochemic dan Flower Bach Remedy adalah gandingan hebat untuk mendapat kulit yang cantik, sihat dan menawan tanpa merisiko tubuh kepada kerosakkan organ penting seperti buah pinggang dan hati.

Homeopathy biochemic adalah konsep merawat seluruh tubuh pesakit, konsepnya biochemic akan merawat punca terjadinya jeragat.

Homeopathy biochemic mempunyai senarai remedy yang panjang untuk menghapus jeragat. Paling banyak maklumbalas mengatakan set-set jeragat homeopathy biochemic sangat “power” ialah mengguna remedy tunggal (single remedy). Tidak hairanlah jika set-set homeopathy biochemic mempunyai remedy kemam atau minum dan di dalam 1 set akan terdapat 2 atau 3 remedi untuk dikemam dan diminum.

Remedi yang Telah Terbukti Keberkesanannya

Biochemic adalah dari mineral yang terdapat dibumi dan beberapa remedy yang telah terbukti keberkesannya untuk diganding dengan FVC30 dan Q-Spray, seperti ;

Sepia 200 adalah remedi “core” untuk wanita yang mengalami masalah hormon seperti mengambil pil perancang dan pil HRT (hormone replacement therapy). Sepia 200 digelar sebagai “women’s remedy”, oleh pakar-pakar homeopathy. Gandingan mantap Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria vesca, sering mendapat maklumbalas dari pembeli dengan hasilnya yang pantas.

Secaranya ringkasnya fungsi ke semua remedi ini mempunyai fungsi seperti dibawah;

· Sepia 200 – Women’s remedy, yang sangat “power” untuk mengatasi masalah jeragat akibat perubahan atau tidak seimbang hormon. Sangat hebat untuk wanita yang mengalami masalah menstrual (datang haid) yang tertangguh dan kerap mengalami kekejangan sewaktu menstrual

· Melasma Free bahan utamanya Caulophyllum- Remedi yang sangat hebat untuk memberi nutirisi kepada pesakit. Melasma Free Caulophyllum sangat “power” untuk wanita yang stress dan alami masalah sakit-sakit saraf, atau orang panggil “sakit urat”.

· Cal Sulph – Biochemic No.#3 yang sangat “power” untuk membekal nutirisi ke kulit, membina sel-sel kulit baru dan membawa oksigen secukupnya ke dalam darah.

· Kali Sulph adalah biochemic No. #7 yang sangat hebat untuk membantu hati membuang toksin.

· Fragaria vesca 30, atau wild berry yang di gelar “tumbuhan anugerah Allah” yang mempunyai kesan yang sangat baik untuk system tubuh yang lebih kuat. Fragaria vesca sangat “powerful” jika mengikut satu komen web yang menceritakan kebaikkan Fragaria vesca untuk mencerahkan kulit. Selain kulit Fragaria vesca juga mampu mencerahkan gigi dan membantu buah pinggang bekerja dengan lebih cekap dan menghalang dari terjadinya batu di buah pinggang.

Remedi homeopathy semakin mendapat tempat dihati pengguna dengan kesan yang lembut, boleh dipercayai, tidak ada kesan sampingan dan tidak akan ketagih jika diambil di dalam tempoh yang lama.

99% Pengguna Tertipu Dengan Produk Merawat Jeragat

Secara teorinya hampir 99% pengguna sering tertipu dengan gimik dan testimoni produk-produk merawat jeragat dan paling ketara ialah produk yang sering digunakan untuk mencerahkan kulit dan di katakana mampu menghapus jeragat di dalam masa sepantas 7 hari.  Artikel ini tidak bermaksud untuk memburuk-burukkan sesuatu produk tetapi sebagai satu info untuk pengguna supaya lebih bijak untuk memilih produk  kesihatan untuk merawat penyakit yang dideritainya.

Maaf jika tajuk ini keterlaluan tetapi itu adalah fakta yang di kaji oleh para ahli pemasaran di online atau pun offline,  kerana pengguna lebih gemar melihat gambar testimoni berbanding fakta perubatan. Produk-produk merawat jeragat sering kali bergandingan dengan produk pemutihan yang menjanjikan kulit anda akan menjadi cerah, gebu dan “flawless” di dalam masa yang singkat. Adakah anda sedar? proses untuk menghilangkan jeragat bukanlah kerja yang mudah kerana jeragat bukannya berada di atas lapisan kulit,  tetapi jeragat bermula dari proses yang lama dan komplek.

Bagaimana mungkin jeragat akan hilang di dalam masa 7 hari ( ada yang “claim” boleh hilang selepas 7 hari) jika proses terjadinya jeragat bermula sejak 10-15 tahun lampau? Pelik tetapi itulah dakwaan yang dibuat oleh pengeluar-pengeluar produk kecantikkan. Bukan tidak bagus jika kesannya pantas, tetapi kerap kali yang kesannya PANTAS akan mempunyai kesan sampingan.

Sebagai contoh terdapat produk-produk yang mengadungi inhibitor (menghalang atau memberhentikan proses) pengeluaran melanin.  Produk ini memang sangat pantas untuk menghilangkan jeragat kerana ia mengandungi inhibitor yang memberhentikan proses pengeluaran melanin yang berlebihan sehingga terjadinya jeragat. Ramai yang tidak tahu fungsi melanin kepada tubuh dan jika prosesnya pengeluarannya dihentikan dengan paksa padahnya akan mengakibatkan beberapa risiko terhadap 

  • Melanin menyediakan warna kulit
  • Melanin juga menentukan warna rambut
  • Melanin juga mempengaruhi mata hitam (di tengah mata)
  • Melanin juga berada di Stria vascularis di dalam kelopak mata
  • Melanin juga berada di kawasan otak
  • Melanin juga boleh mempengaruhi kelenjar adrenal

Apakah akan terjadi kepada anggota dan organ tubuh jika pengeluaran melanin dihentikan atau diperlahankan prosesnya? Kesan-kesan sampingan tidak akan terjadi di dalam masa terdekat tetapi mungkin selepas 1-2 tahun selepas itu.Proses memberhentikan atau menyekat atau memperlahankan proses semulajadi di dalam tubuh adalah sangat berisiko untuk menjadikan tubuh memberontak dan mengalami perubahan yang drastik.

Terdapat juga produk yang berasaskan soya untuk merawat jeragat dan mencerahkan kulit. Biasanya produk-produk dari US dan produk yang berkonsepkan “shake”. Pengeluar terbesar soya ialah US dan boleh dikatakan 90% produk US berasaskan soya, produk buatan Malaysia juga banyak diperbuat daripada soya kerana kosnya agak murah. Terdapat laporan bahawa soya adalah agen kepada kanser, tetapi kajian ini sering disangkal oleh pihak US untuk menyelamatkan industri tanaman soya US. Walaubagaimana pun kajian saintis telah mengesahkan pengambilan soya yang kerap dan banyak akan mengurangkan kehendak seksual dan mengurangkan tahap kesuburan seseorang.

Sebagai pengguna yang bijak anda harus membuat kajian sebelum mengguna produk yang kadang-kadang “too good to be true”. Terdapat produk yang lebih selamat, boleh dipercayai, lembut dan menjadikan tubuh anda lebih harmoni. Selain mendapat nasihat doktor yang bertauliah anda disarankan mengguna produk yang natural tidak dipengaruhi unsur-unsur tambahan seperti inhibitor, sintetik dan dadah.

Produk-produk seperti 100% herba dan tumbuhan seperti konsep ayurvedic, homeopathy biochemic yang berkonsepkan “sama menyembuhkan yang sama”, di mana remedi-remedi homeopathy akan diproses dengan dos yang sangat rendah untuk merawat simptom yang sama seperti bahan asal tersebut cetuskan dan tanpa mengguna ubat tetapi mengguna teknik kuno seperti accupunture adalah lebih selamat dan risiko untuk mendapat kesan sampingan sangatlah rendah.

Homeopathy Biochemic Adalah Paling Selamat?

Mengapa homeopathy biochemic paling selamat? Jawapannya mudah kerana homeopathy biochemic bukan ubat dan bukanlah herba tetapi mengguna kaedah yang cukup selamat. Remedi tidak dipanggil ubat kerana homeopathy biochemic bukanlah ubat. Ia diproses mengguna kaedah sangat selamat di mana 1 bahan asalnya akan dicampur dengan 10,000, 100,000 dan 1,000,000 bahagian air. Sehingga steteskop di makmal tidak dapat mengesan bahan asal yang telah dicampur , makmal akan mengguna terma “ND” atau not detected jika tidak dapat mengesan bahan-bahan seperti racun, logam berat, steroid dan lain-lain.

Saban hari homeopathy biochemic semakin mendapat sambutan dikalangan pengguna yang telah mengetahui manfaat remedi homeopathy. Remedi homeopathy biochemic juga bebas dari bahan lemak haiwan dan status halalnya tidak perlu dipertikaikan lagi.

Remedi homeopathy menunjukkan kesan yang optimistic di dalam kes-kes merawat jeragat yang diterima dari para pembeli. Testimoni yang diberi adalah “genuine” melalui pesanan sms atau Whatsapp yang kami terima.

Keadah homeopathy menawarkan rawatan yang komprehensif, yang akan menangani masalah jeragat dari punca terjadinya jeragat dan membantu membina sistem imuniti dan perkara-perkara yang mengakibatkan jeragat.

Homeopathy menggangap jeragat sebagai ekperesi luaran sebagai tanda terdapat gangguan sistem tubuh. Homeopathy percaya masalah kulit juga akibat dari ketidakstabilan mineral di dalam tubuh dan perlu di rawat dari puncanya.

Homeopathy merawat jeragat dan didalam masa yang sama merawat keseluruhan sistem tubuh seseorang itu. Remedi homeopathy merawat ketidakseimbangan hormon dan mengawal pengeluaran berlebihan Melanin yang menyebabkan terjadinya jeragat. Proses ini bukan hanya menghilangkan jeragat tetapi kualiti kulit akan menjadi bertambah baik, menghalang terjadinya jeragat baru dan secara semulajadi akan mengembalikan tekstur kulit asal.

Secara logiknya kes-kes jeragat ini yang melibatkan proses belasan tahun sebelum tercetusnya jeragat di muka memerlukan satu rawatan untuk menstabilkan sistem tubuh serta menguatkan sistem penyembuhan kendiri tubuh (auto healing system). Kaedah yang menghalang, membenamkan dan membuang jeragat lapisan atas sahaja seperti laser, krim pengelupasan dan pengelupasan secara kimia hanya membuang lapisan atas sahaja tetapi sumber yang mengeluarkan jeragat dari bawah lapisan kulit tidak dirawat dan distabilkan. Ini bermakna kaedah tersebut hanya boleh bertahan untuk sementara waktu sahaja. Ramai pengguna yang memilih kaedah homeopathy biochemic, setelah jeragat mereka menjadi semakin teruk selepas mengguna produk yang menjanjikan kesan pantas.

Oleh itu beberapa remedi homeopathy biochemic yang mendapat sambutan yang sangat hangat ialah Sepia 200, Melasma Free, Fragaria Vesca 30, Ashawaganda,Damiana Q,ArnicaKali Sulph, Cal Sulph dan Dandelion 30. Paling terbaru set seperti BJC-01 danBJC-02 juga mendapat sambutan yang sangat menggalakkan di mana kosnya sangat ekonomi dan kesannya sangat efektif bukan hanya untuk jeragat tetapi untuk keseluruhan tubuh. Paling utama remedi-remedi homeopathy biochemic sangat selamat untuk ibu-ibu hamil dan ibu yang menyusu bayi.

Bagi mendapat konsultasi percuma dan remedy yang sesuai dengan jeragat anda sila wasap dengan tekan link ini http://biochemic.wasap.my

cara rawat jeragat dengan berkesan

Mengapa jeragat Sukar Untuk Dirawat?

Jeragat memang sukar dirawat kerana ianya terjadi oleh pelbagai sebab. Doktor pakar kulit sendiri pun pening kepala apabila merawat jeragat, dan sering gagal memberi keputusan yang diharapkan oleh pesakit walaupun kos rawatan seperti laser agak mahal. 

Pelbagai kaedah yang dikatakan amat berkesan, tetapi sebaliknya menjadi mimpi ngeri kepada pesakit tersebut. Ramai yang mengadu selepas membuat rawatan laser, pengelupasan kulit (chemical peeling) dan lain-lain kaedah rawatan moden, hanya mampu bertahan 1-2 bulan atau lagi malang hanya selepas 2-3 hari sahaja, kulit muka mereka menjadi kehitaman lebih teruk dari sebelum membuat rawatan.

Mengapa rawatan moden hanya sementara?

Jeragat disebabkan melanocytes menjadi terlebih aktif. Melanocytes adalah sel yang menghasilkan melanin  yang akan mengeluarkan pigmentasi hitam yang dipanggil jeragat.

Walaubagaimana pun jeragat juga boleh berpunca dari wabak atau penyakit. Jeragat juga sering terjadi disebabkan oleh perubahan hormone terutama yang sering terjadi keada kaum wanita.

Jeragat berpunca dari dalam system tubuh selain dari factor luaran seperti kerap terdedah kepada sinaran matahari terik dan kulit muka dicemari lebihan sinaran UV. Oleh itu rawatan “menghapus” jeragat dari luar adalah tidak sesuai dan sering kali gagal untuk bertahan lama.

Seperti memadam api didalam sekam, jika air hanya disiram dibahagian atas sekam, tetapi bara api dibawah lapisan sekam masih menyala. Lama kelamaan api akan merebak ke atas permukaan sekam semula. Proses ini akan berulang-ulang jika tidak memilih kaedah pencegahan yang sesuai!.

Kaedah Perubatan Homeopathy Merawat Jeragat

Homeopathy percaya setiap masalah kesihatan berpunca dari system tubuh yang bermasalah. Oleh itu homeopathy akan merawat individu yang sakit secara keseluruhan. Homeopathy tidak merawat kesakitan tersebut secara terus. 

Begitu juga konsepnya untuk merawat jeragat atau melasma. Perubatan homeopathy merawat pada akar umbi permasalahan jeragat itu sendiri. 

Sebagai contoh Sepia atau Sepia 200 adalah remedy yang sangat membantu untuk permasalahan wanita seperti hormone yang tidak stabil, kitaran haid yang tidak menentu, melegakan symptom menopause seperti hot flashes dan menstabil hormone estrogen yang berkurangan. Sepia dianggap sebagai “women’s remedy”, dan setiap permasalahan wanita kerap kali Sepia akan dirujuk sebagai salah satu remedy utama.

Sepia 200 sangat berjaya jika masalah jeragat itu berpunca dari akar umbinya adalah hormon. Malah Sepia 200 juga mampu menurunkan berat badan, melegakan masalah jerawat (jika ada) dan mengempiskan perut!. 

Biochemic atau cell salt adalah mineral yang sangat penting didalam tubuh kita. Biochemic adalah menyerupai mineral yang ada didalam tubuh kita yang mengandungi phosphate, magnesium, ferrum dan lain-lain. 

Melasma Free adalah persediaan biochemic untuk merawat jerawat dan hormone yang bercelaru akibat kekurangan zat-zat mineral. Biochemic juga mampu membina sel-sel kulit baru untuk mengganti sel-sel kulit yang rosak akibat lebihan pengeluaran melanin sehingga terjadinya jeragat.

Selain dari itu biochemic adalah remedy yang akan merawat keseluruhan tubuh seperti melancarkan perjalanan darah, menguatkan tulang, menyihatkan rambut, mengawal metabolism dan kesihatan minda.

Walaupun jeragat sering terjadi di wajah, ianya berpunca dari dalam system tubuh yang bermasalah seperti yang diterangkan di atas. Oleh sebab itu rawatan homeopathy lebih tertumpu kepada remedy oral (hisap atau minum) yang berbentuk tablet manis atau cecair.

Terdapat beberapa remedy oral yang sangat berjaya dan mendapat sambutan ramai seperti Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca 30. Malah set paling laris ialah set SMF atau SMFF. Set ini terdiri dari Sepia 200, Melasma Free iaitu didalam bentuk tablet manis dan Fragaria di dalam bentuk cecair untuk diminum. Set SMF mempunyai 1 botol Fragaria sementara SMFF mempunyai 2 botol Fragaria Vesca.

Homeopathy tidak menolak penggunaan krim atau sabun secara total. Homeopathy beranggapan produk luaran seperti krim atau sabun akan membantu dari luaran. Krim seperti Carmino complexion cream (CCC)  dan sabun Carmino complexion soap (CCS). Paling terbaru krim dan sabun 100% herba Bio-T3 Whitening Series .

Mengapa Homeopathy?

Homeopathy adalah perubatan yang sangat selamat. Remedi-remedi homeopathy adalah dari bahan alam semulajadi yang disediakan dengan kaedah homeopathy tanpa menggunakan bahan kimia, dadah atau penggalak hormone tetapi mampu merawat masalah hormone tanpa kesan sampingan.

Remedi homeopathy bertindak secara lembut, selamat dan boleh dipercayai. 

Homeopathy telah berusia lebih 200 tahun bermula dari zaman sewaktu rawatan konvensional sendiri masih didalam proses mencari kaedah rawatan yang sesuai untuk pelbagai penyakit. Kaedah rawatan yang agak extreme seperti membedah pesakit secara sedar menjadikan pengasas homeopathy Dr Hahnemann yang juga seorang doctor pada masa itu tidak bersetuju dengan kaedah yang dikatakan agak keterlaluan. Maka beliau mula tercari-cari kaedah yang lebih selamat dan lembut.

Beliau mula mengkaji tumbuh-tumbuhan dan telah terjumpa kaedah “serupa akan menyembuhkan yang serupa”. Sebagai contoh mudah apabila kita memotong bawang, secara automatic mata dan hidung kita akan merembes cecair iaitu air mata dan hingus. Ini adalah menyerupai symptom selsema.

Hahnemann mengambil setitis air bawang ini dan mencampurkan dengan kuantiti air yang sangat banyak. 1 bawang : 100,000 air sebagai contoh dan memberi kepada pesakit yang mengalami selsema yang mana mata dan hidungnya berair. Kajian beliau telah Berjaya meredakan dan seterusnya menyembuhkan pesakit tersebut dari selsema. Hasil dari kejayaan tersebut beliau terus membuat ujikaji menggunakan konsep dos mikro atau dos yang sangat kecil ini untuk merawat pelbagai penyakit dengan jayanya.

Bagi mendapatkan nasihat percuma boleh wasap terus ke link ini ----> http://biochemic.wasap.my

Posted on Leave a comment

Jeragat gagal dirawat dengan laser dan krim

Tension muka."comot". Puas dah habis beribu-ribu.Tapi tidak sembuh juga.

Mari baca dulu artikel dibawah baru fikir.

Masih ramai yang "blur" dan tidak tahu.Jeragat tidak akan dapat dirawat dengan krim,soap,laser,serum,skincare dan semua aplikasi berbentuk luaran seperti sapuan dimuka.

Ada 3 faktor terbesar mengapa jeragat tidak sembuh walaupun sudah laser,bubuh krim berkilo dan dah beribu-ribu habis belanja wang ringgit.

Mari baca artikel ini dulu. klik sini -------> http://goo.gl/7AS2Vu

Nak konsultasi remedy yang sesuai boleh klik link wasap ini===> https://nakwasap.my/biochemic

Posted on Leave a comment

Remedi dan Produk Homeopathy Bebas Dari Merkuri Untuk Menghapus Jeragat

Pernah tak anda terdengar satu sekolah atau bangunan terpaksa dikosongkan akibat thermostat yang mengandungi merkuri terjatuh dan pecah di dalam makmal?. Pasukan HAZMAT terpaksa dipanggil untuk mengawal keadaan dan mencuci tumpahan merkuri tersebut. Sewaktu proses mencuci tumpahan merkuri pasukan HAZMAT terpaksa memakai pakaian keselamatan.

Bayangkan betapa bahayanya apabila merkuri disapu ke muka anda!!

Homeopathy dan biochemic, bebas dari bahan logam berat (heavy metal) seperti merkuri. Homeopathy dan biochemic berkonsep remedi nano atau kecil, di mana bahan asal di dalam remedi hampir tidak dapat dikesan oleh mikroskop tetapi mampu melegakan pelbagai simptom penyakit. Merkuri kerap "dicuri" campur di dalam produk kosmetik untuk hapuskan jeragat dan mencerahkan kulit. Kesannya memang pantas, merkuri yang menghakis kulit dan membuang kesan kotoran di dalam 2-3 hari sahaja. Seumpama membuang kotoran di kain atau baju mengguna klorox.

Tujuh produk kosmetik diharamkan dan dibatalkan pengedarannya serta-merta oleh Perkhidmatan Farmasi Kementerian Kesihatan (KKM) setelah dikesan mengandungi merkuri.

Menurut kenyataan Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, produk-produk berkenaan tidak dibenarkan dijual di Malaysia kerana mengandungi bahan beracun tersebut yang boleh menyerap masuk ke dalam badan dan menyebabkan keracunan.

"Keracunan merkuri boleh menyebabkan kelemahan otot, koordinasi lemah, rasa kebas pada tangan dan kaki, ruam kulit, rungsing, serta masalah deria.

"Oleh itu, produk-produk kosmetik tersebut tidak lagi dibenarkan untuk dijual di Malaysia," kata Dr Noor Hisham dalam kenyataan yang dibuat di blognya di kpkesihatan.com.

Motif utama ialah untuk mendapatkan wajah yang putih glowing,merah kemerahan. Produk-produk yang diharamkan ini berbentuk krim yang mampu mencerahkan kulit di dalam masa 2-3 hari sahaja. Malangnya kesan toksik akan meresap ke dalam tubuh anda untuk selama-lamanya.

Mengapa ramai yang memilih homeopathy dan biochemic?

Homeopathy dan biochemic adalah sains perubatan yang sangat efektif, lembut dan sangat berkesan membantu memudarkan dan menghapuskan jeragat, malah kesan parut juga mampu diatasi dengan sangat berkesan dan kadang-kadang kesannnya sangat hebat.

Homeopathy dan biochemic merawat akar kepada masalah jeragat. Akar atau punca utama jeragat ialah penghasilan melanin yang tidak terkawal. Melanin adalah pigmen yang terkumpul akibat sinaran uv yang menyerap masuk ke dalam kulit. Boleh dikatakan sesiapa sahaja boleh mendapat jeragat, paling berisiko ialah kaum wanita kerana kekerapan mengguna kosmetik, pil perancang, masalah haid dan hormon.

SMF with Beberis Aquifolium mempunyai 2 remedi yang mampu mencerahkan, menjadikan kulit muka lebih berseri atau glowing. Remedi tersebut ialah Fragaria vesca dan semestinya Beberis Aquifolium. Fragaria adalah buah strawberry yang telah dikaji mempunyai agen pencerahan, bukan hanya muka boleh cerah Fragaria mampu menjadikan gigi lebih bersih dan glowing.

Beberis Aquifolium pula adalah sejenis tumbuhan berbunga yang kerap digunakan sebagai bahan utama di dalam krim bukan kosmetik terutama krim homeopathy untuk mencerahkan kulit, memudar atau menghapus parut dan jika diamalkan mengambil SMF with Beberis Aquifolium seluruh tubuh terutama muka akan menjadi lebih glowing.

Paling penting remedi homeopathy tidak merbahaya seperti produk berasaskan merkuri. SMF with Beberis Aquifolium selamat, lembut dan boleh dipercayai.

Ingin info SMF beberus aquifoilium klik ====> https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Remedy biochemic Beriberis Aquifolium

Remedy Jeragat SMF with BEBERIS AQUIFOLIUM 3+1*

Kalau sebelum ni ada yang komplen, ada 3 botol set JERAGAT SMF. Susah nak bawa travel, tertinggal dan terlupa nak makan antara alasan yang selalu di beri.

Kini semuanya di dalam 1 botol malah ada extra BEBERIS AQUIFOLIUM yang sangat hebat untuk jadikan kulit glowing, bersih, hilangkan parut dan lebih berseri-seri. Ditambah dengan FRAGARIA memang powerlah kan..

Mari kita lihat apa yang terdapat di dalam SMF with BEBERIS AQUIFOLIUM

Sepia 200 - remedi paling utama untuk membantu memudarkan dan menghilangkan jeragat.

Sepia 200 sangat efektif dan berkesan untuk jeragat yang kekuningan dan kecoklatan. Jeragat bertumpu di hidung, pipi dan kulit muka kelihatan kusam. Kadang-kadang terjadi lingkaran biru sekitar mata.

Sepia 200 sangat berkesan mengurangkan simptom jeragat yang terjadi sewaktu kehamilan, menopos.

Jeragat akibat haid tidak teratur dan sering terjadi
senggugut sewaktu haid sehingga terpaksa membongkok menahan kesakitan.

Cal Sulph - Cal sulph adalah mineral dan terdapat di dalam kulit. Cal sulph membantu mempercepatkan proses penyembuhan. Menjadi sebagai agen detox kepada hati yang banyak bertoksik. Cal sulph juga sangat hebat membantu menghalang masalah kesihatan dan jangkitan am.

Fragaria vesca - sangat hebat untuk mengatasi masalah berkaitan usus dan penghadaman. Masalah kulit terutama di muka sangat berkait rapat dengan kesihatan usus. Fragaria vesca juga sangat membantu buah pinggang untuk bekerja secara optimum dan membantu menghalang dari terjadi batu di dalam buah pinggang

Beberis Aquifolium - Merupakan remedi utama (top remedy) untuk jeragat. Beberis sangat hebat untuk mencerahkan serta menaikkan seri di muka (glowing) memudar dan menghapus jeragat termasuk kesan parut. Beberis juga sangat membantu menghilangkan parut jeragat, jerawat, kesan tidak rata di muka, muka yang berminyak dan kelihatan seperti wax, kering dan bersisik.

Sebotol 180 biji utk sebulan.

Ambil 2 biji 3 kali sehari.

Harga rm60 sebotol siap poslaju

Nak order klik link wasap dibawah

https://nakwasap.my/smfaquifolium

Posted on Leave a comment

Masalah jeragat tidak dapat dirawat dengan laser dan krim

*Remedy Jeragat SMF with BEBERIS AQUIFOLIUM 3+1* Kalau sebelum ni ada yang komplen, ada 3 botol set JERAGAT SMF. Susah nak bawa travel, tertinggal dan terlupa nak makan antara alasan yang selalu di beri. Kini semuanya di dalam 1 botol malah ada extra BEBERIS AQUIFOLIUM yang sangat hebat untuk jadikan kulit glowing, bersih, hilangkan parut dan lebih berseri-seri. Ditambah dengan FRAGARIA memang powerlah kan.. Mari kita lihat apa yang terdapat di dalam SMF with BEBERIS AQUIFOLIUM Sepia 200 - remedi paling utama untuk membantu memudarkan dan menghilangkan jeragat. Sepia 200 sangat efektif dan berkesan untuk jeragat yang kekuningan dan kecoklatan. Jeragat bertumpu di hidung, pipi dan kulit muka kelihatan kusam. Kadang-kadang terjadi lingkaran biru sekitar mata. Sepia 200 sangat berkesan mengurangkan simptom jeragat yang terjadi sewaktu kehamilan, menopos. Jeragat akibat haid tidak teratur dan sering terjadi senggugut sewaktu haid sehingga terpaksa membongkok menahan kesakitan. Cal Sulph - Cal sulph adalah mineral dan terdapat di dalam kulit. Cal sulph membantu mempercepatkan proses penyembuhan. Menjadi sebagai agen detox kepada hati yang banyak bertoksik. Cal sulph juga sangat hebat membantu menghalang masalah kesihatan dan jangkitan am. Fragaria vesca - sangat hebat untuk mengatasi masalah berkaitan usus dan penghadaman. Masalah kulit terutama di muka sangat berkait rapat dengan kesihatan usus. Fragaria vesca juga sangat membantu buah pinggang untuk bekerja secara optimum dan membantu menghalang dari terjadi batu di dalam buah pinggang Beberis Aquifolium - Merupakan remedi utama (top remedy) untuk jeragat. Beberis sangat hebat untuk mencerahkan serta menaikkan seri di muka (glowing) memudar dan menghapus jeragat termasuk kesan parut. Beberis juga sangat membantu menghilangkan parut jeragat, jerawat, kesan tidak rata di muka, muka yang berminyak dan kelihatan seperti wax, kering dan bersisik. Sebotol 180 biji utk sebulan. Ambil 2 biji 3 kali sehari. Harga rm60 sebotol siap poslaju Nak order klik link wasap dibawah https://nakwasap.my/smfaquifolium